Mondriaanhuis

Fotografie wandeling

Laat leerlingen kijken naar de wereld door de ogen van de Amersfoortse kunstenaar Piet Mondriaan. Met onbevangen blik en de camera op zak.

fotografie wandeling mondriaanhuis
Informatie
Aanbod voor
vo
Locatie activiteit

Introductie in het Mondriaanhuis, daarna binnenstad Amersfoort

Wanneer

Op aanvraag

Duur

75 minuten

Deelnemers

15

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Interactieve fotografie wandeling

Discipline: Fotografie en beeldende kunst
Soort: Workshop
Locatie: Introductie in het Mondriaanhuis, daarna binnenstad Amersfoort
Niveau: onderbouw VMBO, leerjaar 1 en 2 HAVO VWO
Benodigdheden: camera of smartphone met camera
Kosten: €62,50 per 15 leerlingen

Met onbevangen blik en de camera op zak wandelen leerlingen door de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort. Al 151 jaar geleden werd Piet Mondriaan in Amersfoort geboren, maar nog steeds is hij wereldberoemd. Dat komt vooral door zijn creativiteit en eigenzinnigheid. Piet Mondriaan was een vernieuwer, keer op keer vond hij zichzelf opnieuw uit als kunstenaar. Zo kwam hij uiteindelijk uit bij totale abstractie: zwarte lijnen en vakken met alleen de primaire kleuren rood, geel en blauw.

Tijdens de wandeling gaan de leerlingen de uitdaging aan om net als Mondriaan ‘out of the box’ te denken. Ze krijgen verschillende kijkopdrachten over de omgeving waar ze lopen en de schilderijen van Mondriaan. Zo leren ze kijken naar vorm, kleur, details of juist naar het grote plaatje. Ook gaan ze aan de slag met fotograferen. Zo passen leerlingen ter plekke toe wat ze leren over de kunst van Mondriaan.

Leerdoelen

De leerlingen gaan aan de slag met de kunstdiscipline fotografie. Ze leren kijken naar werk van anderen en maken eigen werk, waarmee ze vorm geven aan hun verbeelding. Ook onderzoeken de leerlingen de overlap tussen de disciplines beeldende kunst en fotografie. Dat doen ze door zelf foto’s te maken op basis van de schilderijen van Mondriaan. Daarnaast leren de leerlingen te reflecteren op elkaars werk. Dat doen ze door tijdens de wandeling hun eigen foto’s met elkaar te delen.

Aansluiting op kerndoelen

  • Kerndoel 48: produceren van kunst
  • kerndoel 52: reflecteren op kunstzinnig werk

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.