Op school, maX Music

Zandkunstenaars

'Toveren' met zand op speciale lichtbakken. Elk groepje zandkunstenaars maakt een kort verhaal met diverse tekeningen die zo mogelijk in elkaar overlopen.

Informatie
Aanbod voor
vo
mbo
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

In overleg

Duur

60 - 120 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 deelnemers

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Zandkunstenaars

  • Soort les: Workshop
  • Aanbieder: maX Music
  • Discipline: Beeldende kunst
  • Locatie: Op school
  • Leerjaar: Alle leerjaren vo en mbo
  • Benodigdheden: Een ruimte dat volledig verduistert kan worden, digibord, stroompunten en verlengsnoeren
  • Kosten: Vanaf €505,- per klas
  • Tijdsduur: 60 – 120 minuten

De deelnemers staan klaar bij lichtbakken, het fijne zand glijdt door hun vingers en onder begeleiding van een professionele zandkunstenaar ontdekken ze hoe ze prachtige, vloeiende verhalen kunnen vertellen met eenvoudige bewegingen.

Tijdens de Zandkunstenaars Workshop van maX Music duiken de deelnemers in de betoverende wereld van zandkunst. Onze enthousiaste workshopleider begint met een inspirerende introductie over deze unieke kunstvorm. Al snel leren de deelnemers eenvoudige technieken en kunnen ze zelf aan de slag op hun lichtbakken, in kleine groepjes van 2 of 3. Ze experimenteren met vormen en bewegingen, ontdekken hoe vissen in vogels veranderen en bomen in raketten groeien. Stap voor stap ontstaat er een kort verhaal waarin de tekeningen in elkaar overlopen en iedere beweging een nieuwe dimensie geeft aan hun creaties.

Dan komt het moment waarop ze hun meesterwerken presenteren. Op een groot scherm in de verduisterde ruimte, live gefilmd met een videocamera, zien ze hun zandkunst tot leven komen voor de ogen van hun klasgenoten. De magie van zandkunst en verhalen vertellen wordt tastbaar, en alle presentaties worden opgenomen zodat ze later gedeeld kunnen worden met de school.

Deze workshop is een kans voor deelnemers om samen te werken, hun fantasie de vrije loop te laten en iets nieuws te leren. Of het nu voor lessen CKV of tekenen is, of als onderdeel van een cultuurdag, deze workshop past perfect voor alle leeftijden en onderwijstypen.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.