Zintuiglijk en zelf-ontdekkend spel van het jonge kind

Peuters en kleuters zijn fantastische, zintuiglijke waarnemers. Door te spelen met de waarneming, dingen af te tasten, te vervormen of te veranderen, onderzoeken zij intuïtief de wereld om zich heen.

Kleintjekunst heeft samen met kunstenaars een werkwijze ontwikkeld om het zintuiglijke, onderzoekende spel van jonge kinderen op te wekken en te verdiepen. Zij doet dat door peuters en kleuters heel dichtbij kunstenaars te brengen. De kunstenaar brengt met materialen, geluid of dansbeweging in de groep een spel tot leven en organiseert een tijdelijke leeromgeving. Hierin leren jonge kinderen hun eigen beeldtaal en lichaamstaal ontdekken. Ze experimenteren met hun verbeeldingskracht en ontwikkelen creatieve vaardigheden.

Aan de hand van voorbeelden van kunstenaars ervaar je zelf hoe je spel van jonge kinderen opwekt. Hoe activeer je met je eigen lichaamstaal, materialen en geluid het zintuiglijke, onderzoekende spel van jonge kinderen? Hoe organiseer je een tijdelijke leeromgeving waarin peuters en kleuters hun eigen speelse onderzoek kunnen verdiepen?

Deze workshop is gericht op kinderdagverblijven en onderbouw primair onderwijs.

Over de workshopleiders

Kleintjekunst is in 2013 opgericht door Jooske Hommes-van Dooremalen (zakelijke leiding) en Cathalijne Smulders (artistieke leiding). Cathalijne heeft een Master in Fine of Arts afgerond aan het Sandberg Instituut. Ze richtte Kleintjekunst op toen ze studeerde aan de kunstacademie en zelf moeder werd. Jooske Hommes-van Dooremalen heeft een achtergrond in marketing en communicatie en werkte eerder bij The Walt Disney Studio’s.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.