Workshop Toneelschrijven

Hoe bouw je een scène op? Wat maakt een personage interessant? Waaraan moet een goede dialoog voldoen? Tijdens deze workshop van de Toneelmakerij experimenteren we met taal, associëren we en spelen met vorm en ritme.

NEOS conferentie cultuuronderwijs 2024 toneelschrijven
  • Titel workshop: Toneelschrijven
  • Organisatie/spreker: De Toneelmakerij

Over de Toneelmakerij

Toneelmakerij maakt gedurfd, kwalitatief jeugdtheater voor alle leeftijdsgroepen. Uit de voorstellingen spreekt liefde voor taal, de culturele canon, interdisciplinair experiment en maatschappelijke betrokkenheid. De educatieve programma’s van De Toneelmakerij spelen een belangrijke rol. Kinderen en jongeren worden uitgenodigd om zelf op onderzoek te gaan, te fantaseren en te spelen.

Over de workshop

Hoe bouw je een scène op? Wat maakt een personage interessant? Waaraan moet een goede dialoog voldoen? We experimenteren met taal, we associeren, fantaseren en spelen met vorm en ritme. We schrijven tot slot zelf een grappige, ontroerende of spannende dialoog monoloog die we vervolgens lezen en/of spelen voor de groep. Een hands-on workshop waarin we vooral veel doen.

Waar kijkt de Toneelmakerij het meest naar uit tijdens het geven van de workshop?

Het wegnemen van drempels het aanwakkeren van enthousiasme, ruimte maken voor vrij experimenteren en het uitwisselen van expertise.

Wat hoopt de Toneelmakerij dat de deelnemers meenemen uit deze workshop?

Tips en tricks om meteen zelf mee aan de slag te gaan in de klas.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.