Workshop Muziek is een taal

In deze interactieve workshop, gaan we aan de slag met het integreren van muziek met taal in het primair onderwijs.

Workshop muziek en taal conferentie cultuuronderwijs NEOS
  • Titel workshop: Muziek is een taal
  • Tijd workshop: ronde 1, 1 16.15 – 17.15
  • Organisatie/spreker: Sven Keet/ Aslan Muziekcentrum

Over Aslan Muziekcentrum en Sven Keet

Aslan Muziekcentrum verzorgt muziek-, dans- en theateronderwijs voor kinderen, jongeren en volwassenen in Amsterdam. Aslan biedt cursussen, talentopleidingen, workshops, trainingen en evenementen aan op onze eigen locaties, op scholen en in de buurt. Sven Keet is muziekdocent, dirigent, arrangeur, zanger en beatboxer. Zijn grootste passie is zingen en musiceren in groepsverband. Naast het musiceren heeft Sven ook een grote passie voor lesgeven. Met veel enthousiasme en plezier staat Sven voor de klas om zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe leuk en magisch muziek is!

Over de workshop

De workshop Muziek is een taal, is een praktische en interactieve workshop, waarbij je muziek leert integreren met taal in het primair onderwijs. Er zal aandacht zijn naar het werken met verschillende taal strategieën en muzikale domeinen, door het vooral zelf te ervaren en te doen. De inhoud van deze workshop richt zich op de succesvolle lessenserie Muziek is een taal, ontwikkeld door Aslan Muziekcentrum.

Wat hopen Aslan Muziekcentrum en Sven dat de deelnemers meenemen uit deze workshop?

We hopen dat deelnemers geïnspireerd raken om zelf met vakkenintegratie aan de slag te gaan in hun taal- en muzieklessen. Dit door te laten zien hoe laagdrempelig en leuk vakkenintegratie kan zijn en dat hier vele praktische tools voor zijn. Ten slotte hopen we dat groepsleerkrachten en vakdocenten nieuwe ideeën meenemen m.b.t. hoe je meer samen kan werken zodat hun lessen inhoudelijk beter op elkaar aansluiten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.