01 feb 2023

Conferentie Cultuuronderwijs

Kunst en Spel is het thema van de Conferentie Cultuuronderwijs van NEOS Cultuuronderwijs. Deze vindt plaats op woensdagmiddag 1 februari a.s. in Amersfoort

Informatie
Datum
01 februari 2023 - 01 februari 2023

Op woensdag 1 februari 2023 organiseert NEOS Cultuuronderwijs de Conferentie Cultuuronderwijs. Dit jaar staat het thema Kunst en Spel centraal.

In een tijd waarin we zijn omgeven door games, lijken we de spelende, construerende mens, de homo ludens toch ergens te zijn kwijt geraakt. Wat betekent spel voor ons kunstenaarschap? Kan analoog of digitaal spel een inspiratiebron zijn in onze kunstles? Een bron voor onderzoek en ontwerp? En welke waarde dichten we spel en spelen toe? Kunst en spel zijn nauw met elkaar verweven.

Tijdens de Conferentie Cultuuronderwijs onderzoeken we de mogelijkheden die spel biedt voor ons werk als professional in het kunst- en cultuur en sociaal-maatschappelijk domein.

  •   Dag: woensdag 1 februari 2023
  • Tijd: 14.30 – 20.00 uur, inclusief buffet
  •   Locatie: Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20, Amersfoort
  •   Aanmelden: medio januari via de website van www.neoscultuuronderwijs.nl

De Conferentie Cultuuronderwijs biedt jou de mogelijkheid tot het volgen van inspirerende (theoretische en praktische) workshops m.b.t. actuele ontwikkelingen in het cultuureducatieve veld. Daarnaast is er mogelijkheid tot ontmoeting en uitwisseling met je collega’s. Inspireren en kennis delen op het gebied van cultuuronderwijs staan centraal tijdens deze bijeenkomst.

De conferentie is gericht op leerkrachten, docenten, directies en bestuurders uit het po, vo en mbo, pedagogisch medewerkers, culturele aanbieders, kunstenaars en kunstvakdocenten werkzaam in het onderwijs. Het inhoudelijke programma is eind december bekend. Houd je mailbox en onze website in de gaten voor de uitnodiging.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.