Voortgezet onderwijs, Trainingen

Inschrijving training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs geopend

In februari 2024 starten NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur & School Utrecht met de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs (CCVO).

NEOS Cultuuronderwijs training cultuur coördinator voortgezet onderwijs
Datum
6 november 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
NEOS Netwerkbijeenkomst mbo Mondriaanhuis
Meld je nu aan!

Start jij 2024 met de training cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs?

Ben jij docent in het voortgezet onderwijs en werkzaam als (aanstaand) cultuurcoördinator op jouw school? Dan is de training Cultuurcoördinator Voortgezet Onderwijs (CCVO) dé training voor jou. In februari start NEOS Cultuuronderwijs samen met Cultuur & School Utrecht deze training speciaal voor docenten uit Amersfoort en Utrecht.

In vier maanden tijd krijg je alle tools in handen om je verder te ontwikkelen in de wereld van cultuureducatie en maak je kennis met belangrijke spelers uit het culturele veld van Utrecht en Amersfoort. Aan het eind ontvang je het door het LKCA erkend certificaat.

Tools voor cultuuronderwijs

Tijdens vijf bijeenkomsten ga je samen met andere docenten uit Amersfoort en Utrecht praktisch aan de slag. Je leert alles over trends in de cultuureducatie, vergroot je netwerk en maakt kennis met de culturele instellingen in de stad. Je krijgt ook nieuwe inzichten in randvoorwaarden zoals tijd, geld en middelen. Zo ontwikkel je de skills om het cultuuronderwijs op jouw school naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens de training ga je werken met jouw persoonlijke ontwikkelvraag, waardoor je een echt beroepsproduct ontwikkelt. Op deze manier is de theorie direct toe te passen in de praktijk. Na afloop heeft je school een cultuurplan dat breed gedragen wordt door je sectie en de directie. De training sluit af met het officiële certificaat Cultuurcoördinator VO.

Praktische informatie

  • Data van de bijeenkomsten zijn 1 februari, 7 maart, 17 april, 29 mei en 27 juni 2024.
  • De bijeenkomsten zijn van 12.30 – 17.30 uur, m.u.v. de afsluitende bijeenkomst
  • De training wordt gegeven door Imke Donkers (zelfstanding trainer) en Femke Saher (NEOS Cultuuronderwijs)
  • De bijeenkomsten worden gehouden op inspirerende culturele locaties, afwisselend in Amersfoort en Utrecht; exacte locaties volgen.

Ben jij erbij?

Ben jij er klaar voor alles te leren op het gebied van cultuuronderwijs binnen het voortgezet onderwijs? Schrijf je dan hier direct in voor de training Cultuur Coördinator Voortgezet Onderwijs of klik hier voor meer informatie. NEOS Cultuuronderwijs en Cultuur en School Utrecht bieden deze eerste editie van de CCVO kosteloos aan docenten uit het voortgezet (speciaal) onderwijs in Amersfoort en Utrecht.

Schrijf je hier in voor de training.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.