Inspiratie

Leusden trommelde op zijn grondvesten met de Vuilnismannen

De afgelopen weken was de Korf in Leusden de thuisbasis voor de Vuilnismannen.

Vuilnismannen treed op in Leusden NEOS Cultuuronderwijs
Datum
21 april 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
Cultuureducatie met Kwaliteit

De afgelopen weken was de Korf in Leusden de thuisbasis voor de Vuilnismannen. Met hun voorstellingen ‘Van Rommel naar Trommel’ voor de groepen een en twee en ‘TRASH’ voor de leerlingen van groep drie tot en met zes wisten de mannen maar liefst tien basisscholen uit Leusden vol enthousiasme in beweging te krijgen.

Interactieve theatervoorstelling met afval

De kleuterleerlingen maakten als eerste kennis met de Vuilnismannen. Tijdens de voorstelling ‘Van Rommel naar Trommel’ konden ze zelf ervaren met wat voor alledaagse voorwerpen ze muziek kunnen maken.  Er werd dan ook vol overgave deelgenomen aan de voorstelling.

De leerlingen van de groepen drie tot en met zes konden de handen uit de mouwen slaan tijdens de voorstelling TRASH. Tijdens deze interactieve theatervoorstelling krijgen afval en rommel een nieuwe betekenis. Naast muziek staan thema’s als zwerfafval, duurzaamheid en samenwerken centraal.

Basisscholen De Bongerd, De Brink, De Hobbit, de Holm, het Christal, het Kompas, het Startblok, KL4, Palet en ’t Ronde bezochten gedurende twee weken de interactieve voorstelling. We kijken met veel plezier terug op de voorstellingen.

Programma Cultuur Educatie met Kwaliteit

Voorstellingsbezoek is onderdeel van het rijks programma cultuur educatie met kwaliteit. Wil je ook verdieping in het kunst en educatie programma op jouw school neem dan contact met ons op.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.