Lesmateriaal, Bijeenkomsten, Primair Onderwijs

Netwerkbijeenkomst primair onderwijs over Filmeducatie

Wat kunnen leerlingen in groep 1 ,2 en 3 leren van film? En hoe kun je film inzetten in de klas? Ontdek dit tijdens de workshops van Taartovers tijdens de Netwerkbijeenkomst primair onderwijs van NEOS.

Datum
24 oktober 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs

De Conferentie Cultuuronderwijs van NEOS Cultuuronderwijs met het thema Playfull Minds bleek een bron van inspiratie voor de filmeducatiespecialisten van Filmhub Midden. Met een middag vol bijzondere workshops bracht NEOS afgelopen februari het belang van spelend leren onder de aandacht. Filmhub Midden benutte deze kennis bij het ontwikkelen van een nieuwe training in samenwerking met Taartrovers. Hierbij is spelend leren een motief bij filmeducatie voor de onderbouw van het primair onderwijs.

Introductie in filmeducatie

Kinderen maken tegenwoordig op jonge leeftijd al kennis met film. Hoe kunnen we dit nog waardevoller maken in het onderwijs? Wat kun leren je van film? Welke films dragen bij aan de verbeelding? Hoe verwerk je film in je lessen? Deze vragen en vele andere worden besproken tijdens de training van Taartrovers

Training voor cultuur coördinatoren

Benieuwd naar de training? ICC’ers en kleuterleerkrachten kunnen volgende week hiermee als allereerste kennismaken tijdens de Netwerkbijeenkomst primair onderwijs van NEOS van 1 november. Tijdens deze inspirerende middag doen deelnemers nieuwe kennis en ideeën op over hoe ze beeld kunnen benutten in hun lessen. Deelnemers leren waar ze geschikte films kunnen vinden voor deze uiterst kritische kijkersgroep en welke lessen ze eraan kunnen verbinden. Maar ook ervaren de deelnemers zelf hoe je film niet alleen beleeft met ogen en oren, maar met alle zintuigen. Daarbij gaan ze zelf actief aan de slag in kleine workshops. 

Over Taartrovers

Stichting Taartrovers realiseert projecten op het gebied van filmeducatie. Ze ontwikkelen lesmaterialen en installaties. Ook geven ze lezingen en workshops. Hun missie is jonge kinderen te leren vorm te geven aan gevoelens, beelden en verhalen. 

Meld je aan

Met interessante workshops en trainingen inspireren we tot duurzaam en kwalitatief cultuuronderwijs. De Netwerkbijeenkomst primair onderwijs vindt plaats op woensdag 1 november van 15:00 tot 17:00 uur in het Eemhuis en wordt afgesloten met een borrel.

Nog niet aangemeld? Doe dan dan snel via onze website 

 

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.