Nieuws & Updates, Lesmateriaal, Primair Onderwijs

Schrijf je in voor Kunstkeien 2024-2025

Het programma Kunstkeien voor schooljaar 2024-2025 is nu bekend! Schrijf je in en laat kinderen kennismaken met kunst en cultuur in hun eigen woonomgeving.

het dansmuseum kunstkeien
Datum
12 april 2024
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
Inschrijven

Leerlingen kennis laten maken met kunst en cultuur?

Wil je als school meer met cultuuronderwijs, of daarmee starten? Dan biedt het programma Kunstkeien daarvoor een mooie basis. Via Kunstkeien komen kinderen op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst in hun eigen omgeving. De inhoud van het programma sluit goed aan bij de belevingswereld van de leerlingen en laat ze kennismaken met verschillende kunstdisciplines, zoals dans, theater, muziek, film en media. Niet alleen beleven kinderen kunst van professionele makers, ze gaan ook zelf aan de slag met het maken van kunst.

Schrijf je in

Maak het mee: bezoek aan theater, film of museum

Kinderen zien in het onderdeel Maak het mee een voorstelling van professionele makers of ze gaan naar een museum. In beide gevallen dagen we de kinderen uit om te reflecteren en analyseren. Daarvoor bieden we lesmateriaal dat je voor of na het bezoek in de klas kunt behandelen.

Bij de allerjongsten vindt een voorstelling meestal op school plaats. De oudere leerlingen bezoeken een echt theater zoals Theater Flint, De Lieve Vrouw en de Veerensmederij. Naast voorstellingen is er de optie om leerlingen te laten genieten van de musea of erfgoedinstellingen in Amersfoort, zoals Mondriaanhuis en Kunsthal KAdE.

Maak het zelf: kunst maken

Het keuzemenu van Kunstkeien bestaat uit projecten waarin leerlingen zelf kunst maken. Voor elk niveau kun je kiezen uit meerdere projecten. Zo stimuleren we bijvoorbeeld de fantasie van de kleuters in groep 1 & 2 met de muzieklessenserie Met opa in de dierentuin. Hierin zingen leerlingen liedjes over apen en krokodillen en kruipen ze in de huid van de dieren. In Pleingeheimen ontdekken leerlingen van groep 3 & 4 wat er allemaal leeft in en rondom school en bouwen ze samen aan een fijner schoolplein.

kunstkeien
Voor groep 5 & 6 komt abstracte kunst dansend tot leven in de lessenserie I feel red, yellow, blue. En in groep 7 & 8 ontdekken leerlingen in Museum Flehite met de les Misschien wel echt gebeurd het verhaal achter een schilderij: wat is echt en wat is gemanipuleerd? Zo ontdekken ze dat de kunst van het manipuleren al eeuwen bestaat.

Download de Kunstkeienbrochure

Dit is slechts een kleine greep uit het Kunstkeienprogramma. Download de Kunstkeienbrochure om het hele aanbod te bekijken.

Inschrijven voor Kunstkeien

Inschrijven voor Kunstkeien is mogelijk tot en met 18 april 2024. Het rooster voor Kunstkeien krijg je voor de zomervakantie van 2024 toegestuurd. We behandelen de aanvragen in volgorde van binnenkomst. Schrijf je dus snel in!

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.