Medialab

Podcast maken

Ontdek samen met ons de magie van audio tijdens deze podcast lessenserie, en maak met je stem de mooiste creaties!

Informatie
Aanbod voor
mbo
Locatie activiteit

Op MBO

Wanneer

In overleg

Duur

2x 60 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 studenten

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Podcast maken

  • Soort lessen: Gastles
  • Aanbieder: Medialab van Bibliotheek Eemland
  • Discipline: Mediawijsheid
  • Locatie: Op MBO
  • Leerjaar: Alle leerjaren en opleidingen
  • Kosten: €300,- per groep
  • Tijdsduur:
    60 minuten – introductieles
    2x 60 minuten – gastles door vakdocent Medialab

Aan de slag gaan met een podcast levert betere taalprestaties op en meer leer- en leesplezier! Audio is namelijk dé steunpilaar in de ontwikkeling van taal, leren lezen, creativiteit en het inlevingsvermogen. De impact van audio start met maar één druk op de REC-knop. Samen een opname herhaald terugluisteren en erover praten doet de rest.

Door diep en gericht te leren luisteren naar eigen en elkaars taalgebruik, woorden en zinnen werk je gericht aan woordenschat, het uitwisselen van kennis, meningen en zet je taal letterlijk even op pauze.

Daarnaast is het medium ‘podcast’ natuurlijk ook het perfecte middel om geconcentreerd met elkaar in gesprek te gaan; met aandacht voor elkaar en het gespreksonderwerp. Ontdek samen met ons de magie van audio tijdens deze podcast lessenserie, en maak met je stem de mooiste creaties! Start discussies over thema’s als digitaal burgerschap en AI, of leer hoe je een hoorspel opneemt of radio (reclame) maakt. Het kan allemaal. Uiteraard kunnen we ook aanhaken op een ander thema dat speelt bij jullie op het MBO.

Let op: door intensieve begeleiding en de hoeveelheid materialen kan deze les niet in één keer voor een klas van 30 studenten worden verzorgd. In onderling overleg maken we een praktische planning

Op maat gemaakt: in overleg kan dit project worden aangepast qua beschikbare tijd, thema’s en andere wensen. Ook kan het Medialab lessen of projecten over andere thema’s binnen digitale geletterdheid en digitaal burgerschap in opdracht van één of meerdere scholen op maat ontwikkelen.

Leerdoelen

  • Mediawijsheid: Digitale media gebruiken: kiezen van een geschikt platform voor het delen van eigen content (passend bij doel en doelgroep).
  • Digitale informatievaardigheden: Digitale informatie presenteren: presenteren van de gevonden informatie in een passende presentatievorm en met een passende vormgeving.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.