Op school

Bee-Bots & Blue-bots

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Bee bots op reis
Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

Duur

Drie dagdelen (kan worden aangepast naar één dagdeel)

Deelnemers

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met Stephanie Westerhoud:

Bee-Bots op reis

Vlieg over de Eiffeltoren, ga naar Disneyland of blijf dichtbij op het schoolplein. Met de Bee-Bots kun je overal naartoe. In de workshop Bee-Bots op reis zijn kinderen kunstenaars die hun eigen wereld tekenen en schilderen, waarna de robots door hun eigengemaakte landschap reizen.

Hoe leer je om te kijken met een nieuw perspectief? En verschillende perspectieven? Bij voorkeur natuurlijk op een speelse manier. De workshop Bee-Bots op reis leert kinderen op verschillende manieren te kijken. Ze gaan aan de slag met Google Maps en kijken van bovenaf, middenin, plat of 3D. Ze gaan aan de slag als echte architecten en ontwerpen een stad in een plattegrond en een maquette. De plattegrond wordt door de kinderen op tegels gecreëerd. Elk kind maakt een eigen tegel die later bij elkaar worden gevoegd zodat er een plattegrond ontstaat. Met een Go-Pro gaat de Bee-Bot op reis door de stad.

En dan kan het spelen beginnen! Bee-bots zijn kleine robots die de leerlingen kunnen programmeren. Hiermee gaan ze aan de slag, waarna de Bee-bots op reis gaan door de stad die de kinderen hebben bedacht. De robots rijden door de straten, langs de gebouwen, pleinen en parken. Hij heeft een camera op zijn rug waardoor alles vanuit een nieuw perspectief zichtbaar is voor de kinderen.

Praktische kenmerken

  • Tijdsduur: Twee workshops van 1,5 uur
  • Uitvoering/aanbieder: Cliko
  • Locatie: Op school
  • Maximum aantal leerlingen: 30 per klas
  • Benodigdheden: digibord

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.