Op school

Tekenen met Bee-bots

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Bee bots op reis
Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

In overleg

Duur

3x 60 minuten

Deelnemers

-

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons team:

Tekenen met Bee-bots

Deze workshop is voor de jongste van het primair onderwijs, leerlingen maken spelenderwijs kennis met robots. Ze gaan aan de slag met Bee-bots en leren hoe ze deze moeten besturen.  Ze leren met deze workshop een hele basale vorm van programmeren. Leerlingen gaan niet met codes op de computer werken, maar gaan spelen en tekenen. Er worden uitdagingen aangegaan waardoor de kinderen leren vooruit te denken.

Praktische kenmerken

  • Tijdsduur: 3x 60 minuten (1x door leerkracht zelf en 2x door vakdocent)
  • Voorbereiding op school: -
  • Aanbieder: Het Medialab
  • Locatie: op school
  • Aantal leerlingen: -
  • Kosten: €205,- per klas
  • Benodigdheden: -

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.