Op school, Medialab

LEGO Robot

Programmeren voor groep 8. Is jouw groep 8 klaar voor de grootste LEGO uitdaging? In deze workshop gaan we met LEGO een robot bouwen en programmeren. Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media.

Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

In overleg

Duur

3x 60 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Vraag voor onze adviseurs?

Heb je een vraag voor een van onze adviseurs?

LEGO WeDo

  • Soort les: Gastles
  • Aanbieder: Het Medialab van Bibliotheek Eemland
  • Discipline: Mediawijsheid
  • Locatie: Op school
  • Leerjaar: Groep 8
  • Kosten: €300,- per klas
  • Tijdsduur: 180 minuten

Is jouw groep 8 klaar voor de grootste LEGO uitdaging? In deze workshop van drie uur gaan we met LEGO een robot bouwen en programmeren. Onderzoek hoe viervoetige robots lopen en
programmeer je eigen robot! Laat je hem dansen of door een parcours wandelen? Of leer je hem hoe hij zelf moet basketballen?? Niets is te gek! In overleg kan deze workshop aansluiten op een thema waar de klas mee bezig is.

Let op: door intensieve begeleiding en de hoeveelheid materialen kan deze les niet altijd in één keer voor een klas van 30 leerlingen worden verzorgd. In onderling overleg maken we een praktische planning waarin alle leerlingen aan de slag kunnen.

Op maat gemaakt: In overleg kan dit project worden aangepast qua beschikbare tijd, thema’s en andere wensen.
Ook kan het Medialab lessen of projecten over andere thema’s binnen digitale geletterdheid en digitaal burgerschap in opdracht van één of meerdere scholen op maat ontwikkelen.

Leerdoelen

  • Praktische ICT-vaardigheden: gebruik van digitale technologie op de maatschappij, werken met digitale apparaten.
  • Computational thinking: opdelen van een complex probleem/taak in deelproblemen/deeltaken, onderzoeken, herkennen van patronen, formuleren van een set instructies of regels (algoritmes).

Programmalijn Media

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.