Op school

LEGO WeDo

Deze workshop is een onderdeel van de Programmalijn Media. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst.

Bee bots op reis
Informatie
Aanbod voor
po
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

In overleg

Duur

3x 60 minuten

Deelnemers

-

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met ons team:

LEGO WeDo

Hoe programmeer je de juf of meester? Leerlingen gaan programmeren zonder een device te gebruiken en doen dat als eerst met de juf of meester. In de vervolglessen gaan ze aan het werk met LEGO WeDo. In twee lessen bouwen ze samen een robotje. Bijvoorbeeld een krokodil of een robotje dat aansluit op een boek dat de klas leest of een thema dat actueel is. Door intensieve begeleiding en de hoeveelheid materialen kan deze les niet in één keer voor een klas van 30 leerlingen worden verzorgd. In onderling overleg maken we een praktische planning waarin alle leerlingen aan de slag kunnen.

Praktische kenmerken

  • Tijdsduur: 3x 60 minuten
  • Voorbereiding op school: -
  • Aanbieder: Het Medialab
  • Locatie: op school
  • Aantal leerlingen: -
  • Kosten: €300,- per klas
  • Benodigdheden: digibord

Meer over de Programmalijn Media

Kunst en cultuur geven kinderen de mogelijkheid om uitdrukking te geven aan hun gevoelens, te reflecteren op hun leefwereld en hun ideeën vorm te geven. In de Programmalijn Media leren kinderen over de werking en het creatieve gebruik van digitale technologie. De Programmalijn bestaat uit actief en receptief aanbod op het gebied van filmeducatie, mediawijsheid en mediakunst. Denk daarbij aan het kennismaken met film, fotografie en recentelijk ontwikkelde technologieën zoals robotica, 3D printen en werken met een greenscreen.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich creatief én kunstzinnig te uiten en te ontplooien. Ze worden gestimuleerd om een open, nieuwsgierige en kritische houding aan te nemen. Daarbij leren ze zonder te oordelen naar hun omgeving te kijken en hun eigen (leer)proces centraal te zetten.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.