Op school, Medialab

AI Design

Gebruik AI om campagne te voeren voor je eigen politieke partij, of om een briljant nieuw product uit te vinden en te pitchen aan een groep belangrijke investeerders. Heb jij al het benodigde materiaal op tijd af zodat je jouw geweldige ideeën op tijd kan presenteren? Snel, over twee uur moet je namelijk op het podium staan!

Informatie
Aanbod voor
vo
Locatie activiteit

Op school

Wanneer

Op aanvraag

Duur

3x 60 minuten

Deelnemers

Maximaal 30 leerlingen

Bekijk later opnieuw
Delen
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

AI Design

 • Soort les: Gastles
 • Aanbieder: Het Medialab van Bibliotheek Eemland
 • Discipline: Mediawijsheid
 • Locatie: Op school
 • Leerjaar: Alle niveau’s
 • Kosten: € 300,- per groep
 • Tijdsduur:
  60 minuten – voorbereidende les via LessonUp
  2x 60 minuten – gastles door vakdocent van Het Medialab

Met de komst van Chat GPT ging er voor velen een wereld open. Natuurlijk is het superhandig om een AI-bot je huiswerk te laten maken of zelfs de basis van je profielwerkstuk met 1 druk op de knop klaar te hebben. Maar hoe zit die wereld van AI nu eigenlijk echt in elkaar? Hoe werken die verschillende AI-tools precies? En zitten we wel te wachten op al die razendsnelle ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie? Duik samen met ons in deze materie, ga met elkaar in gesprek over de ethiek omtrent AI onder begeleiding van een discussieleider leer hoe je op een verantwoordelijke, slimme én inventieve manier gebruik kan maken van AI door aan de slag te gaan met één van onze twee challenges: de ‘Pitch my Politics’ challenge of de ‘Dragons’ Den’ challenge. Welke gaat het worden? Met wat creativiteit en goede prompts kun je alles maken wat je bedenkt!

 • ‘Pitch my Politics’ challenge (aan te raden aan HAVO/VWO)

Jij weet altijd precies hoe het zit. Je hebt overal een weldoordachte mening over en laat je door niets tegenhouden om deze ook met de rest van de wereld te delen. Je kan jouw plannen voor de toekomst met geweldige argumenten onderbouwen. Prima. Maar… genoeg gekletst: kan jij jouw plannen ook waarmaken? Ben jij in staat de leiding te pakken en politiek Nederland te verrassen met jouw geweldige, ongeëvenaarde visie? Je zal wel moeten, want over 2 uur moet je op het podium staan voor de aftrap van de campagne van jouw eigen, spiksplinternieuwe politieke partij! Er moet een goede naam verzonnen worden, een verkiezingsprogramma geschreven worden met de belangrijkste speerpunten en niet te vergeten: een pakkende campagneposter! Weet jij AI slim in te zetten om jouw partij op tijd vorm te geven?

 • ‘Dragons’ Den’ challenge (geschikt voor alle klassen van het VO)

Als je ergens bakken met geld mee kan verdienen, dan is het wel met een origineel en goed idee. Een briljante uitvinding die binnen no-time onmisbaar zou zijn in iedereens leven. Wat een droom zou het zijn, wanneer mensen in de rij staan voor jouw geweldige product. Wie weet wordt deze droom werkelijkheid, want over 2 uur sta je op het podium voor een groep strenge, ervaren investeerders in het programma ‘Dragons’ Den’. Kan jouw idee deze experts ervan overtuigen om een startkapitaal in jouw plannen te steken? Maak slim gebruik van AI om een nieuwe uitvinding te verzinnen, vorm te geven en een pitch te schrijven die de investeerders van hun sokken blaast! Ohja, en vergeet geen pakkende naam voor je product!

Leerdoelen

 • Mediawijsheid: digitale media gebruiken: samen verkennen van digitale media en functies. Praten over positieve aspecten en de gevaren van digitale media.
 • Digitale informatievaardigheden: digitale informatie verzamelen, selecteren, verwerken en evalueren en presenteren. Verzamelen van informatie uit een digitale bron en daaruit een relevante selectie maken.
 • Computational thinking: leren om een taak op te delen in kleinere deeltaken en zelf een serie korte taakjes bedenken.

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.