Inspiratie, Het jonge kind

Alle ruimte voor creativiteit tijdens studiedag van Ska kinderopvang

NEOS cultuuronderwijs organiseerde afgelopen vrijdag twee creatieve workshops tijdens de Ska kinderopvang studiedag.

Studiedag Ska Kinderopvang creatieve workshops door NEOS cultuuronderwijs kleintjekunst
Datum
23 januari 2024
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
Meer inspiratie?

Vrijdag 1 maart organiseert NEOS een kennisochtend voor pedagogisch medewerkers. Ben jij benieuwd welke tools wij hebben ontwikkelt om cultuuronderwijs al vanaf jonge leeftijd te integreren op de groep?

Vrijdag 19 januari organiseerde Ska kinderopvang haar studiedag. Tijdens deze dag kwamen de ruim 400 pedagogisch medewerkers van Ska samen in de Prodentfabriek in Amersfoort.

Tijdens de studiedag was er naast een plenair programma de mogelijkheid voor de medewerkers om allerlei workshops te volgen. NEOS mocht er hiervan twee voor haar rekening nemen.

Zelf-ontdekkend spel voor jonge kinderen

Hoe integreer je cultuuronderwijs bij de allerkleinsten? Hoe integreer je vanuit een zelf-ontdekkend spel kunst bij jonge kinderen? Aan de hand van deze vraag gingen Cathalijne Smulders en Jooske Hommes van Kleintjekunst aan de slag. Het inmiddels door NEOS en Kleintjekunst ook voor Amersfoort doorontwikkelde concept werd verder toegelicht tijdens de workshop. Aan de hand van filmpjes – en vooral veel zelf ervaren – werd de groep pedagogisch medewerkers steeds enthousiaster. De kracht om zonder begeleiding of specifieke opdracht met simpele materialen zowel (senso)motorische als creatieve vaardigheden bij jonge kinderen te stimuleren kwam mooi tot uiting in de workshop.

Digitaal componeren

In de middag ging muziekdocente Betthilde van Key-Note Muziek met een workshop ‘Wie is de DJ op jouw buitenschoolse opvang’ aan de slag. Tijdens deze workshop konden pedagogisch medewerkers hands-on aan de slag met digitaal componeren. Met de tool ‘Garageband’ werden eigen composities gemaakt en samengesteld. Van de opbouw met verschillende instrumenten, tot zelf een rap-stuk inspreken en het opnemen van prachtige vocalen. Een interactieve en laagdrempelige manier om lekker met muziek bezig te gaan op de buitenschoolse groepen.

NEOS Kennisochtend 1 maart 2023

De studiedag van Ska is een leuke opmars richting onze eigen kennisochtend op 1 maart. Tijdens deze ochtend gaan we nog dieper in op de vraag hoe je als pedagogisch medewerker cultuuronderwijs kan inbrengen in je groep. Tijdens de ochtend zal er o.a. een live performance van Kleintjekunst zijn, diverse creatieve workshops en vertellen we alles over de tools die NEOS het afgelopen jaar heeft ontwikkeld voor de doelgroep 0-4 jaar. Kijk hier voor meer informatie over de bijeenkomst en meld je aan.

NEOS x Studiedagen

Op zoek naar een inspirerende en creatieve invulling van een (centrale) studiedag? NEOS denkt graag me je mee. Of het nu om een inspirerende talk over cultuuronderwijs gaat of het geven van een workshop. Het afgelopen jaar hebben we al bij vele scholen en organisaties onze expertise mogen delen. Benieuwd hoe we dit voor jouw school/organisatie kunnen invullen? Stuur een e-mail naar team@neoscultuuronderwijs.nl en we denken graag met je mee.

Hieronder een sfeerimpressie van de studiedag gemaakt door Linda Bouritius Photography.

Workshops NEOS studiedag Ska kinderopvang
Workshops NEOS studiedag Ska kinderopvang
Workshops NEOS studiedag Ska kinderopvang
Workshops NEOS studiedag Ska kinderopvang
Workshops NEOS studiedag Ska kinderopvang

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.