01 mrt 2024

NEOS inspiratie ochtend jonge kind

NEOS trapt 2024 af met een inspirerende kennisochtend voor de pedagogisch medewerker.

Informatie
Aanbod voor
PM
Locatie
Observant, Amersfoort
Datum
01 maart 2024 - 01 maart 2024
Tijd
09:00 - 13:00
Aanmelden

Meld je nu aan voor de bijeenkomst

Een liedje, een dansje, een tekening… Natuurlijk zorg je als pedagogisch medewerker dat de kinderen alle kans krijgen om zich creatief te uiten. Maar hoe zou dat nog beter kunnen? Hoe kom je aan meer ideeën en vaardigheden hiervoor?

NEOS gaat in op deze vragen tijdens een inspirerende kennisochtend voor de pedagogisch medewerker. Op 1 maart 2024 presenteren we de verschillende tools die NEOS ontwikkeld heeft voor de pedagogisch medewerker en hebben we inspirerende workshops op het programma staan.

Programma

We starten de dag met een lezing van Cathalijne Smulders (Kleintjekunst) over de waarde van kunst en kunstonderzoek voor het jonge kind. Kunstenaar Jesse van Delft zal daarbij een stuk uit haar performance voor peuters laten zien.

Daarna gaan de deelnemers uiteen in workshops, waarbij ze kunnen kiezen voor muziek, dans en/of beeldende kunst. In de workshops, die worden gegeven door ervaren kunstvakdocenten, krijgen de pedagogisch medewerkers handvaten om zelf op de peutergroep te werken met deze disciplines. Praktisch inzetbaar, met veel voorbeelden. We sluiten de ochtend af met een gezamenlijke lunch.

Tools voor de pedagogisch medewerker

NEOS heeft de afgelopen tijd meerdere tools ontwikkeld voor pedagogisch medewerkers. Zo zijn er twee tutorials over muziek en dans op de peutergroep en is er een webinar over het belang van dans voor jonge kinderen. Daarnaast zijn er de leskaarten voor muziek, dans en beeldende kunst die de pedagogisch medewerker ondersteuning geven bij kunstactiviteiten met peuters. Al eerder lanceerde NEOS de podcasts Muziek en het peuterbrein en Kunst en spel. Tijdens deze ochtend zullen al deze tools worden gepresenteerd en toegelicht. Kom en laat je inspireren!

Praktische informatie

  • Datum: vrijdag 1 maart 2024
  • Tijd: 09:00 – 12:00 uur met aansluitend een lunch
  • Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
  • Toegang: gratis

Meld je aan

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.