Inspiratie

Express yourself! Handige links Conferentie Cultuuronderwijs 2024

Geïnspireerd door de Conferentie Cultuuronderwijs 2024? Vind hier nog extra informatie en tips om mee aan de slag te gaan.

Woensdag 20 maart vond de Conferentie Cultuuronderwijs 2024 plaats. Met als thema Express yourself; taalverrijking door cultuuronderwijs organiseerden we een inspirerende bijeenkomst over hoe taal en kunstonderwijs elkaar kunnen versterken. Hieronder delen we handige aanvullende informatie en linkjes.

Informatie en tips

Tijdens zijn key-note en workshop nam Wolf ons mee in de wereld van zijn cultuurbouwstenen. Hieronder de downloads om zelf aan de slag te gaan met de cultuurbouwstenen en de moreelcompassie. 

Kijk & Vertel: Filmgesprek

In deze workshop van Lukas van der Starre kwamen verschillende tools en tips langs om van filmkijken een betekenisvolle ervaring te maken. Hieronder vind je ze terug:

Muziek beleven met al je zintuigen

Muziek beleven met al je zintuigen. Dat stond centraal tijdens de workshop van Vincent Lamers. Benieuwd naar wat hij heeft besproken? Hieronder vind je een link naar zijn presentatie en nog een begeleidend artikel.

Dansend Nederlands leren

De invloed van dans op het leren van de Nederlandse taal werd duidelijk tijdens de workshop van Saskia Sap. Was je niet bij de workshop of wil je de presentatie nog eens bekijken? Je vindt hem hier:

Laat alle talen leven

Tijdens deze workshop gingen deelnemers aan de slag met theoretische inzichten over meertaligheid en praktische tools die bijdragen aan een positievere en effectievere leeromgeving voor anderstalige nieuwkomers. Hieronder vind je de links naar de genoemde boeken en tools:

Extra tips

Zelf nog een tip of informatie die je graag met ons wilt delen naar aanleiding van de conferentie? Laat het ons weten en stuur je tip naar team@neocultuuronderwijs.nl.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.