Amersfoort of Leusden

10x Meer Geschiedenis boek

Bij geschiedenis op Nederlandse scholen staat vaak ‘westerse’ geschiedenis centraal. Daarmee blijven belangrijke historische personen, gebeurtenissen en ontwikkelingen onderbelicht. In de publicatie “10 keer meer geschiedenis – Les-inspiratie” staan voorstellen om de lesinhoud aan te vullen.

amersfoort ontketent fawaka
Informatie
Aanbod voor
sbo
po
vo
mbo
Locatie activiteit

Wanneer

Duur

Deelnemers

Bekijk later opnieuw
Delen
amersfoort ontketent educatie
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

Wat weet jij over Imhotep, Gilgamesh of Fatima Al-Fihri? Bij geschiedenis op Nederlandse scholen staat vaak ‘westerse’ geschiedenis centraal. Daarmee blijven belangrijke historische personen, gebeurtenissen en ontwikkelingen onderbelicht. Daarom ontwikkelde Fawaka WereldBurgerschap voorstellen om de lesinhoud aan te vullen in samenwerking met verschillende organisaties. Het resultaat is de publicatie “Tien keer meer geschiedenis – Les-inspiratie”.

Inspiratie voor het ontwikkelen van geschiedenislessen

Het boek is vooral gericht op leraren die meer met wereldgeschiedenis en gerelateerde perspectieven willen doen. Het boek houdt met de tien ‘tijdvakken’ dezelfde indeling aan die wordt gebruikt in het Nederlandse geschiedenisonderwijs. Per tijdvak krijg je suggesties voor onderwerpen, oefeningen en inhoud die je kunt behandelen in de lessen. De publicatie bevat geen uitgewerkte lessen, maar wel verschillende onderdelen die je voor de ontwikkeling van eigen lessen kunt gebruiken. De publicatie is bedoeld om inspiratie te bieden bij het lesgeven over wereldgeschiedenis.

Meer informatie en bestellen
Op de website van Fawaka Wereldburgerschap lees je meer over het boek en vind je een bestellink.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.