Op school, Fawaka Wereldburgerschap

Leergang Inclusief Onderwijs

In de 7-delige leergang voor onderwijsprofessionals leer je hoe je racisme, discriminatie en privilege kunt herkennen in je eigen onderwijspraktijk en hoe je daar proactief naar kunt handelen.

leergang inclusief onderwijs fawaka
Informatie
Aanbod voor
sbo
po
vo
mbo
Locatie activiteit

Amersfoort

Wanneer

In overleg

Duur

7 bijeenkomsten van 2 uur

Deelnemers

20 deelnemers

Bekijk later opnieuw
Delen
amersfoort ontketent educatie
Heb je een vraag?

Neem contact op met onze adviseurs.

  • Soort les: Project en workshops
  • Aanbieder: Fawaka Wereldburgerschap
  • Locatie: Amersfoort, op school of n.t.b.
  • Leerjaar: Onderwijspersoneel in het po, vo, sbo en mbo
  • Kosten: Op maat, voor groepen of individueel
  • Tijdsduur: 7 bijeenkomsten van 2 uur

Racisme, privilege en discriminatie: deze termen hoor je de laatste jaren steeds vaker tijdens maatschappelijke discussies in Nederland. Vaak gaan deze discussies over kansenongelijkheid, ook in het onderwijs. Maar wat betekenen deze woorden eigenlijk precies? Wat zijn de achtergronden ervan? En wat hebben ze met onszelf te maken?

In de 7-delige leergang ‘Inclusief onderwijs: expliciete scholing rondom racisme en andere vormen van structurele uitsluiting’ zoeken wij antwoorden op deze vragen. Aan de hand van wetenschappelijke literatuur en andere bronnen onderzoeken we hoe jij racisme, discriminatie en privilege kunt herkennen in je eigen onderwijspraktijk en hoe je daar proactief naar kunt handelen.

De leergang bestaat uit 7 bijeenkomsten van 2 uur. Tijdens de 7 bijeenkomsten staat de vraag centraal wat racisme, privilege en discriminatie binnen de onderwijspraktijk betekenen. We bestuderen literatuur, films en ander materiaal over onder andere racisme en discriminatie. Aan de hand hiervan gaan deelnemers vanuit een gedeeld theoretisch kader met elkaar in gesprek. Ter afsluiting werk je aan een product of interventie voor je eigen klas of school.

Leerdoelen

Handelen op basis van vooroordelen wordt minder door expliciete scholing rondom racisme, discriminatie en gerelateerde onderwerpen. Deelnemers van de leergang geven na afloop aan meer tools te hebben om uitsluiting aan te pakken in hun dagelijks leven en onderwijspraktijk.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.