Bijeenkomsten, Creatieve professionals

Breed pallet aan workshops tijdens Zomeracademie 2023

Laat je tijdens de Zomeracademie van NEOS Cultuuronderwijs door deskundige professionals onderdompelen in het creatieve, didactische en reflectieve proces.

Datum
10 juli 2023
Geschreven door
NEOS cultuuronderwijs
Meld je aan!

Meld je nu aan voor de NEOS Zomeracademie op 24 en 25 augustus.

NEOS Cultuuronderwijs organiseert op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus de jaarlijkse Zomeracademie. Creatieve professionals uit Amersfoort en omgeving kunnen het nieuwe schooljaar starten door op karakteristieke culturele locaties deel te nemen aan workshops op het gebied van cultuuronderwijs.

Ook dit jaar heeft NEOS weer een breed pallet verzamelt aan deskundige professionals, die de deelnemers aan de Zomeracademie meenemen in het creatieve, didactische en reflectieve proces.

Donderdag 24 augustus

  • Storytelling: Tijdens deze workshop staat het creëren van verbinding aan de hand van persoonlijke verhalen centraal. Met concrete tools en opdrachten word je meegenomen in de werkmethodes van Vocal Statements.
  • Positief taalgebruik en lichaamstaal: Maike van Oyan, programmamaker van Stichting All-in, behandelt hoe je gesproken taal en lichaamstaal kunt inzetten om een sterkere verbinding te maken jouw leerlingen.
  • Meer impact maken met je stem op je werk: Ook zang- en adem therapeut Carmen Pierik leert je werken aan de vocale tools die je hebt om meer impact te maken met je stem op je werk

Vrijdag 25 augustus

  • Cultureel responsief lesgeven: Hoe zouden jouw opvoeding, religie en etniciteit van invloed kunnen zijn op jouw manier van lesgeven?  Na deze workshop van Sabrina Alhanachi weet je wat Cultureel responsief lesgeven inhoudt en hoe je het in de klas kunt inzetten.
  • Een gesprek op voeten: Tijdens deze workshop gaan we samen met Tjitske Bergsma van Stichting NIVOZ prangende kwestie op het gebied van inclusiviteit uitzoeken, waarbij alle geluiden gehoord mogen worden.
  • Dansvoorstelling TINTEN: Deze kleine en intieme dialoogvoorstelling in de klas behandelt de belevenissen van een danser van kleur. Hoe voelt het op dit moment om in Nederland te leven?

Meld je aan

Deelname aan de Zomeracademie is gratis. Klik op onderstaande button en meld je aan. We kijken ernaar uit om er samen weer een inspirerende editie van te maken.

Meld je aan voor de zomeracademie

Alles weten over het programma? Klik dan hier.

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.